“Veel mensen onderschatten een oud-Mavoleerling”

Doorzetters zijn het. Geboren studenten die niet opgeven. Eens in de zoveel tijd hoor je het verhaal van iemand die zich vanaf het VMBO heeft opgewerkt tot de universiteit. Een reis die getekend is door vallen en opstaan, vooroordelen en tegenslagen. In de rubriek ‘de ladder’ vertellen ze hun verhaal. Via een oproep op Instagram vond ik Marissa van de Kreke, een Zeeuwse die sinds dit jaar geschiedenis studeert aan de Utrechtse universiteit.

Van VMBO-basis naar een masterstudie: Darshan Basaw deed het

Eens in de zoveel tijd hoor je het verhaal van iemand die zich vanaf het VMBO heeft opgewerkt tot de universiteit. Een reis die getekend is door vallen en opstaan, vooroordelen en tegenslagen. In de rubriek ‘de ladder’ vertellen ze hun verhaal. Via Linkedin vond ik Darshan Basaw, een Rotterdammer die vorig jaar zijn masterstudie rechtsgeleerdheid behaalde. Hierbij focuste hij op strafrecht. Nu is hij werkzaam als teamleider administratie bij het Openbaar Ministerie.

Een positieve blik op het co-ouderschap

Toen de relatie van schrijver en acteur Lykele Muus drie jaar geleden uitging, werd hij samen met zijn ex (M.) co-ouder van hun dochter (N.). Op zoek naar adviezen, kwam hij erachter dat er heel weinig over dit onderwerp geschreven is. Hij besloot dat gat zelf op te vullen met Zo kan het dus ook, een boek vol verhalen en tips van een co-ouder.